Ja uz gurķiem dominē neauglīgi ziedi, es tos laistu ar šo mēslojumu. Augs sieviešu ziedu bezdibenis ar gurķiem

Dārznieki vienmēr sagaida labu gurķu ražu, it īpaši, ja viņi redz, ka augi zied krāšņi. Bet dažreiz gadās, ka augļu vietā parādās neauglīgi ziedi. Kāds ir šīs parādības iemesls, ko darīt, lai situāciju labotu?  Dažkārt iemesls var būt laika apstākļi, bet bieži vien pie tukšo ziedu izplatības uz gurķiem ir vainojams pats dārznieks ar nepareizu agronomiju.

Atklāšu jums noslēpumu – ir daudz dobumkrūmu ziedu galvenokārt divu vienkāršu iemeslu dēļ: nepietiekama barošana un ļoti blīvi stādījumi. Patiešām, dobziedu ziedi visbiežāk veidojas blīvās dobēs. Daudzi dārzkopji pieredzes trūkuma dēļ stāda gurķus pārāk tuvu viens otram, un tad gūst labumu vai drīzāk tā trūkumu.

Ko darīt, ja gurķi ir stādīti blīvi? Palīdzēs tikai pamatīga apgriešana. Nogriežam visu nevajadzīgo, lai augi audzētu gurķus, nevis bezgalīgus vīteņaugus, kas paņem visu vērtīgo barību un mitrumu.

Otrais iemesls ir barības vai mitruma trūkums. Gurķi ir ļoti čakla kultūra, karstumā laistiet dobi vismaz reizi dienā, lai nebūtu tukšu ziedu, bet mēslošana jāveic vismaz reizi nedēļā. Tagad es jums pastāstīšu vislabāko tukšziedu recepti, pierakstiet to, lai nepazaudētu, tā noderēs, un ne vienu reizi vien. Vispirms mēs pagatavojam sakņu mēslojumu. Lai to izdarītu, 1 litru raudzētu nezāļu lakstu atšķaida spainī ar tīru ūdeni, pievieno 3 gramus iepriekš atšķaidītas borskābes, 1 ēdamkaroti azofoskas un 2 gramus dzintarskābes.

Lasi vēl: Tumšzaļie kabaču salāti “Gardums”- Mans vīrs tos sauc par labākajiem kabaču salātiem, bet es – par visvienkāršākajiem

Pēc laistīšanas zem katra auga padodiet 1 litru. Šajā mēslošanas līdzeklī galvenā nozīme ir dzintarskābei. Tā palīdzēs cīnīties ar pūsto ziedu, skābe palīdz asimilēt derīgās vielas no augsnes uz augu saknēm, gurķu kultūrai ir daudz spēka veidot mums vajadzīgos ziedus.

Pēc sakņu mēslošanas nekavējoties izsmidziniet uz lapām. Lai to izdarītu, atšķaidiet 1 gramu dzintarskābes 10 litros ūdens un preparāta pumpuru , kas satur svarīgo giberilīnskābi, kura veicina ātru augļu veidošanos un augšanu.

Lasi vēl: Kāpēc ābelē iedurta nagla dod neticamu ražu

Pēc šādas apaugļošanas jau nākamajā dienā augi izmetīs daudz sievišķo ziedu, kas neizbēgami pārtaps kraukšķīgos un sulīgos zaļumos.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment